Du er her:

Aspåsen skole

Aspåsen skole ligger i samme hus som Bodø Kulturhus og Bodø kultuskole. Bygget ble bygd i 1966 som 150-årsgave fra Bodø til Bodø. Skolen vår omfatter ca 4200 m2.Bilde av Aspåsen skole

Det ble lyst ut en landsomfattende arkitektkonkurranse som ble vunnet av Cappeln og Rodahl med prosjektet «Stella Polaris». Byggets utvendig og innvendig form viser en båt til ankers i midnattssolen eller under polarhimmelen en vinternatt.

Bygget huset byens barneskole (ungdomsskolen var nettopp innført) og skulle også være byens idrettshall og storstue/konsertsal. Bruken av bygget var omfattende fra første stund av. På det meste var det 1004 elever ved Aspåsen skole.

Etter 25 år ble anlegget bygd om. Aulaområdet ble til konsertsaler og omdøpt til Bodø Kulturhus, også det var gave til seg selv da byen i 1991 fylte 175 år. Som en kuriositet kan nevnes at ombyggingen kostet dobbelt så mye av det nybygget kostet i 1966.

I 2002 ble det bygd egen gymsal i bakgården. Den ble malt irrgrønn, fordi sivilarkitekt Richard Barriteau ville gjenskape den irrgrønne fargen av eiret kobber. Det kom flere klager fra personer som synes at fargen ble litt i «friskeste» laget.

  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail