Du er her:

Om Aspåsen SFO

Dagsrytme ved Aspåsen SFO; Vi åpner daglig klokken 07.15. Vi holder åpen Jordbær-basen til frokost og stille lek. Ca. kl. 07.45 åpnes Marihøne-basen til stille lek.

Etter skoleslutt starter SFO tirsdager og torsdager kl. 13.15, mandag, onsdag og fredag kl. 13.30. SFO stenger klokken 16.30. SFO består av 4 baser. Det er Stjerne, Jordbær og Marihøne for barna på 1. og 2. trinn, UFO basen for barna på 3. og 4. trinn. Det er egne rutiner rundt henting av barna. Barn som skal gå hjem alene må ha skriftlig beskjed med, foreldre kan gi beskjed via SMS eller i skolemelding (send ASP SFO (så melding) til 03686), eller det kan gis beskjed via telefonen før klokken 13.00 (når det gjelder samme dag). De ansatte som er på SFO fra 07.15 kan også ta i mot beskjed fra foresatte. Vi ønsker at de som har turnusdager og avtaler om hjemgåing fornyer disse ved nytt skoleår.

Etter at SFO starter er personalet opptatt, vi fokuserer da på alle barna og prioriterer dem før å svare på telefonen. Vi ber om forståelse for at de voksne har fokus på barna i SFO-tiden

Si fra til en voksen når du henter ditt barn, slik at vi kan få krysset barnet ditt ut. Barna har sine kontaktpersoner i personalet, men hele personalet er tilgjengelig for både deg og ditt barn.

Aspåsen SFO skal tilby et balansert tilbud mellom styrt aktivitet og fri lek. Denne høsten har vi tilbud om ukulele (for 2. til 4. trinn på høsten og for 1. trinn våren) og dans for alle. Barna bestemmer selv om de ønsker å delta. Vi er alle sammen ute en tur og leker hver dag. På (super)fredag er det barna som bestemmer hva vi skal gjøre. Hver base har sin superfredag hvor de bestemmer.

Aktuell informasjon (månedsplan) vedrørende planlagte aktiviteter synliggjøres på døren i inngangspartiet til SFO basene.

Barna får et enkelt måltid på SFO hver dag. Barn med intoleranse eller allergier har mulighet for å få mat tilpasset deres behov. Vi serverer ferskt grovt brød tirsdag og torsdag, og knekkebrød mandag og onsdag. Vi har et godt utvalg av pålegg, vi har blant annet ost, prim, kaviar, makrell i tomat, skinkeost, salami og grønnsaker. På superfredag serverer vi blant annet pølse med brød, yoghurt med havregryn, fruktsalat med vaniljekesam og sjørøverburger.

Det er mange barn som benytter seg av SFO-tilbudet. Det kan kanskje se – og høres noe kaotisk ut når du henter ditt barn. Til dette ønsker vi å kommentere følgende:

·         De forskjellige aktivitetene avsluttes ca 15.30.

  •  Da (ca. 15.30) blir alle barna samlet på SFO rommene/bassene (Stjerne, Jordbær og    Marihøne)
  • Det er på dette tidspunktet at henting av barn skjer, og støynivået kan øke noe. 

Vi håper at dere er fornøyd med vårt SFO-tilbud. Vi ønsker tilbakemeldinger fra dere foreldre – både ris og ros verdsettes. Bare etter tilbakemeldinger fra dere kan vi bli bedre.